Zdrcený Brave a dění v bažinách u Vydrníku

Dnes 13.7. pro vás přináší redaktorka Adelynn Cayenne Rouzet nejžhavější novinky ohledně dění v Bažinách ve Vydrníku, stala se totiž nikým očekávaná tragédie, která navždy poznamenala rodinu známého bradavického zástupce ředitele,profesora létání i tehdejšího kolejního ředitele pana Bravea. Nezvratný osud jeho manželky měl fatální následky nejen na celou rodinu! Čtěte dále k zjištění ještě více zajímavých informací ohledně této nehody.


Dnes se pan profesor Brave vydal se svojí manželkou a matkou pěti dětí do bažin ve Vydrníku. „Dnes jsme se s Jane dohodli, že zajdeme společně do bažin nedaleko našeho domu, koneckonců tam jsem ji také požádal o ruku, zkráceně na toto místo máme společné krásné vzpomínky,“ hovořil značně emocionálně vyčerpaný profesor Brave. Co však Merlin nechtěl dvě dívenky z nebelvírské koleje kouzlily mimo školu a tak se pan profesor musel okamžitě přemístit na ministerstvo. Když se však nic netušící profesor Brave vracel domů nenalezl již svoji ženu doma. Přesně v této chvíli začala kritická chvíle. „Jelikož jsem ji doma už nenašel, vydal jsem se k bažinám….a tam jsem ji taky našel…“ pověděl profesor. Ano, sic našel svoji ženu, ale již bez náznaků života pod vrstvou bláta v bažině, „Musím se držet kvůli dětem, avšak samozřejmě jsem z toho zhrzen. Měli jsme tři děti a dvě jsme si osvojili. Je to strašné, dnes večer jsme ji pohřbili na pláži. Bude nám velmi chybět, byla to dobrá žena a vynikající matka.

Sám, již vdovec profesor Brave přiznal, že atmosféra v jeho rodině je velice strohá: „Gregory to nese nejhůře, přece jen to byl to její i můj prvorozený syn. Velmi ji měl rád. Dennymu a Henrymu taktéž chybí, stihli si ji oblíbit i přestože s ní byly tak krátkou dobu. Jediní Damien a Sarah si to nemusí tak těžko přežít, jsou jim totiž tři měsíce. Bude těžké je vychovávat sám.“ Profesor dokonce přiznal, že toto by mohl být konec jeho práce v Bradavicích, „V konečném důsledku se pravděpodobně nebudu moci vrátit do Bradavic, mé děti mě budou potřebovat,“ s pochmurným tónem pronesl zaměstnanec Bradavic. I přestože vdovec profesor Brave ztratil ženu a matku dětí jeho oporou je stála profesorka Rose de Letalis, která se rozhodla podporovat pana profesora i v takových chvílích, jenž jsou nejhoršími nočními můrami. „Profesorka Letalis je momentálně mojí velkou oporou, taktéž i má dcera Allyson, které taktéž zemřela matka před pár týdny. Obě stojí při mě, nevím jak bych to bez nich zvládal,“ pronesl profesor Brave.

Jenže, co by nikdo z nás nechtěl:výměnu úžasného zástupce ředitele a tak se redaktorka ptala zda-li neuvažoval o přestěhování do hradu Bradavic i s jeho dětmi. „Ohledně ubytování s dětmi v prostorách bradavického hradu bych se musel dohodnout s ředitelem Snapem. Nevím jestli by na něco takového přistoupil. Momentálně jediné, co vím je, že to bude těžké,“ odvětil tázaný. Přikládá profesor chybu sobě či nikoliv? „Vyčítám si to, kdybych nemusel na ministerstvo nic z toho by se nestalo. Nechápu to. Zřejmě se přiblížila příliš k bažině a spadla do ní. Nedokážu si představit, co musela prožívat. Kdybych jenom mohl vrátit čas,“ s očima zalitýma slzami odpovídal profesor Brave. Nakonec toho všeho by chtěl ještě povědět krátkou závěť: „Jane, navždy zůstaneš v mém srdci. Budeš nám chybět.

Následující výpovědi jsou zachyceny z pohledu profesorky kouzelných formulí a také milenky profesora Bravea, se kterým mají novorozeně Samuela Letalise Beatona Bravea. Smrt Jane Braveové a dění okolo vylíčila následovně: „Já jsem ji bohužel moc neznala, ale podle toho, co jsem slyšela, to byla skvělá žena. Její smrt mě opravdu zasáhla. Už jen to, že jsem byla mezi těmi, kdo její mrtvolu objevil, bylo traumatizující. Opravdu by mě zajímalo, jak se to stalo. Protože se mi nechce věřit, že tam spadla sama. Lituji jak Daniela, tak jeho děti, protože vyrůstat bez matky musí být hrozné.“ Následně se také profesorka Letalis vyjádřila k ideje státi se novou matkou rodiny Braveových. „Chvíli jsem nad tím přemýšlela… to ano. Určitě víte, že Samuel je Danielovo dítě, takže už mám s jejich rodinou jakousi spojitost. Dost jsem se sblížila i s Allyson a moc ráda bych dělala Gregorymu, Henrymu, Dennymu, Damienovi a Sarah matku. Daniel potřebuje pomoc a já mu určitě ráda pomůžu,“ objasnila profesorka Letalis. Taktéže se k pohřbu vyjádřila i ona s celkem překvapivou řečí, „Jsem ráda, že jsem tam byla se Samulem – svým synem – protože jinak bych to asi nezvládla. Je mi Daniela opravdu moc líto, jeho žena byla skvělá. Nedá se říct, že bych byla zoufalá. Možná je to způsobeno i tím, že jsem jeho ženu až tak moc neznala.“ Sama také profesorka přiznala, že ani ona a ani Allyson-budoucí profesorka v Bradavicích, nevlastní dcera profesora Bravea, příliš netruchlili. Taktéž i ona chtěla říct pár vět na konec celého rozhovoru: „Doufám, že se z toho Daniel brzy dostane, protože něco takového ho jistě velice zasáhlo. Taktéž doufám, že se vyřeší Janeina smrt. Jinak už nevím, co bych k tomu řekla,“ řečí zakončila rozhovor profesorka Letalis.

Přece jen se této „akce“ zúčastnili někteří studenti žijící ve Vydrníku sv.Drába a to jmenovitě dvě havraspárské slečny: Mya Butler a Annie Well a taktéž chlapec ze zmijozelu: Lawrence Ame a jedna dívenka z nebelvíru: Mia Wings. K tomuto dění se vyjádřili pouze dva ze zúčastněných. „Ze začátku jsme všichni nevěřícně hleděli na mrtvé tělo manželky pana profesora Bravea, pak jsem se však ohlédla za  mnou se tyčil stín dosahující neurčitelných rozměrů. Mojí kritickou chybou bylo to, že jsem mrkla. Po té si nic nepamatuji, až jen to, že jsem se ocitla v bažině, ze které mi pomáhali spolužáci,“ vylíčila Mya Butler, studentka prvního ročníku z havraspárské koleje. Za tímto vším se taktéže ukládá neodhalené tajemství, které se nám snažila přiblížit v rozhovoru druhá dívka prvního ročníku, opět z Havraspáru. „Bylo to hodně zvláštní. Prvně jsem moc nevěnovala pozornost tomu, co se tam odehrávalo, jelikož Mya byla v transu a tak jsem se ji tam snažila oživovat. Ale najednou jsem uslyšela křik a pláč. Hlasitý. Hodně. Bylo to šílené. Okamžitě jsem doběhla k paní profesorce Rose de Letalis, panu profesoru Bravovi a ostatním studentům. A spatřila jsem něco hrozného. Paní profesorka předtím požádala jednoho studenta ze Zmijozelu, aby mrtvolu, pro nás již Jane, vyhrabal z hlíny, odkryl obličej.

Když se zjistila identita, pan profesor se zhroutil. A kdo ne, že? Student také a já jen tak postávala se špatným pocitem bokem. Bylo mi z toho špatně. Myslela jsem si, že se tam zblázním. V te den bylo všechno strašně divné. Šílený smích, podivné zvuky, všechno. Od té doby jsem si odpřísáhla, že k bažinám nepůjdu HODNĚ dlouho…“ pověděla Annie Well. I přestože se výklady obou dívek moc nepodobají v hlavních okruzích zapadají do sebe a to že Jane Braveová-manželka profesora Bravea je vážně mrtvá a to, že se v bažinách dělo něco zvláštního a to konkrétně se slečnou Myou Butler, i přesto to nedopadlo nejhůře. Sama slečna Well se vyjádřila ke smrti paní Braveové, „Podle toho všeho, co se s ním a ostatními odehrávalo tento školní rok…je to těžké posoudit. Ale soucítím s ním. Samozřejmě, že ano. Je to smutné a hodně těžké pro něj i pro jeho děti. Nechci říkat jednu věc, co s tím souvisí,ale myslím si, že každý si to domyslí. Co se díky tomu stalo…“ značně zatajovala dívka Annie Well.

Bohužel se nám nemohli vyjádřit slečna Wings a pan Ame, situaci jejich dění opět popsala snad v této kritické situaci Annie Well, jediná která přetrvávala s chladnou hlavou. „Slečna Wingsová ležela na zemi, nikdo si jí nevšímal. Když uslyšela pískot, sažila se ujet na kole,ale spadla a upadla do bezvědomí. Každému tam byla ukradená. Pan Ame tam jen tak postával, prakticky, co si pamatuji nic nedělal. Pořádně začal reagovat až po odchodu profesorů, kdy spolu se mnou pomáhal slečně Butler.

Jedna záhada stále přetrvává neodhalenou a to smrt matky budoucí profesorky Bradavic a nevlastní dcerou profesora Bravea. Zprvu se vyjádřila k pohřbu, na kterém byla osobně. Možná jí právě Merlin požehnal a ona se neúčastnila objevení smrti manželky svého nevlastního otce. „No tedy, v prvním momentě jsem měla samozřejmě smíšené pocity , měla jsem se vidět s několika nevlastními sourozenci, které jsem v životě neviděla, což bylo nepříjemné. Navíc jsem nedávno byla na pohřbu mé vlastní matky, takže to bylo oživení starých ran. A poté k mému otci..on také není osoba, se kterou bychom se nějak důvěrně znali a vidět ho v takovém citovém rozpoložení, bylo přirozeně zvláštní. Nakonec to ale proběhlo v rámci možností dobře..“ popsala Allyson Brave. Co nás více zajímalo, však bylo doposud neodhalené tajemství smrti matky profesorky Allyson. K tématu se vyjádřila následovně: „Byla to nečekaná tragédie, označena za vraždu, našli ji ležící na posteli, mrtvou, zemřela během sekundy, čistě nepřirozená smrt, která nemohla býti zapříčiněna ničím jiným, než smrtící kletbou. Jenomže v domě nebyly nalezené žádné stopy, otisky prstů, nic. Jak se může cítit člověk, který nečekaně přišel o matku takovouto situací? Neskutečná bolest, neprospané noci a dumání nad tím, který člověk v jejím okolí by mohl udělat něco takového, která zrůda…Zatím bystrozorové nic nenašli a nehnuli se z místa, což člověku ještě přitěžuje, ale snažím se to zvládat za pomoci mé nevlastní matky Rose, bratra Samuela a mého otce, jediné rodiny, která mi zůstala.“ se slzami na tváři nepříliš výřečně pronesla profesorka.

A tak z předchozích odstavců již víme, že Jane Braveová je vážně mrtvá i matka mladé profesorky Allyson Brave je taktéž mrtva. V bažinách se dějí mysteriózní věci. Přece jen by tyto zlé úkony mohly dát rodinu Braveových dohromady a pospolu v jeden ucelený celek.

Moudro dne-„Vždy něco špatné, je pro něco dobré.“- Pan profesor Brave by mohl založit stálou rodinu s profesorkou Letalis, kterou nedávno fyzicky napadl její přítel. I Allyson Brave by se možná zapojila do této rodiny.

Ale to se dnes již nedozvíme a proto čtěte a pozorujte vydání Ostrobrku i nadále!

 

One comment to Zdrcený Brave a dění v bažinách u Vydrníku

Napsat komentář

Comment
Name*
Mail*
Website*